Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED

Novice


Arhiv: USPEŠNO IZPELJAN 6. ZBOR ČLANOV GZS PTZ SLO-MED

3. junija 2019 so se sestali člani GZS PTZ SLO-MED in člani SIEDME, kot pridruženi člani. Izvolili so novo podpredsednico SLO-MED-a gospo Marušo Krkoč iz podjetja VPD BLED d.o.o. in novega predstavnika nadzornega odbora za finance G. Rudija Šulerja iz podjetja PAUL HARTMANN ADRIATIC D.O.O. Seznanili so se s programom dela 2019 in poročilom dela 2018, potrdili so ustanovitev etične komisije po MedTech kodeksu, ki šteje pet članov in se udeležili delavnice z g. Nikom Škrlecem. Delavnica je bila vsebinsko usmerjena v MedTech etični kodeks - tehnike pomnenja .

Arhiv: Spremembe in dopolnitve Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja

Javni razpravi sta potekali na portalu e-Demokracija od 15. 2. do 15. 3. 2018 ter od 25. 3. do 25. 4. 2016 in sta zaključeni. Člani SLO-MED-a so podali pripombe v roku (april 2018) in prejeli konec avgusta 2018 obrazložitev s strani ZZZS. Predvidoma 17. septembra 2018 naj bi bila Spremembe Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja sprejela skupščina ZZZS.

Arhiv: Zaključen 3. MEDNARODNI SEJEM MEDICAL

19. aprila se je zaključil že tretji mednarodni sejem MEDICAL- katerega organizator je POMURSKI SEJEM, GZS PTZ Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED pa je partner že od vsega začetka. V letošnjem letu je z okroglo mizo in razstavnim prostorom - laboratorijem sodelovalo še Združenje laboratorijske zobne protetike Slovenije, ki je predstavljalo poklic zobotehnika. Prva okrogla miza, ki jo je organizirala skupina za rano SLO-MED, je obravnavala tematiko sodobne obloge rane, druga okrogla miza pa dostopnost do zobozdravstva.

Arhiv: Nadaljevalna delavnica - implementacija MedTech etičnega kodeksa

Letos so stopila v veljavo tri pomembna določila MedTech kodeksa: ukinili smo direktna sponzorstva zdravstvenim delavcem; uvedli smo neodvisno preverjanje skladnosti dogodkov (CVS); prvič pa bomo tudi javno objavili vrednosti donacij za izobraževanje, ki jih podeljujemo zdravstvenim organizacijam. Ker se pri vključevanju kodeksa v vsakdanjo prakso člani srečujemo z nekaterimi vprašanji, ki se dotikajo tudi pravnih vidikov, vas po redni seji članov združenja SLO-MED vabimo na: NADALJEVALNO DELAVNICO S PRAKTIČNIMI NAPOTKI ZA IMPLEMENTACIJO KODEKSA MEDTECH v četrtek, 12. aprila, ob 13:30. uri na GZS, v dvorani A (1. nadstropje). Na delavnici bomo predstavili zbirko gradiv, ki vam bo v pomoč pri uvajanju kodeksa; ponudili osnovne napotke za komunikacijo; dobre prakse pri sodelovanju z zdravstvenimi delavci prikazali na praktičnih primerih ter v družbi pravnih strokovnjakov odgovorili na vaša vprašanja. Dodatno bomo podali tudi navodila za oddajo poročila o donacijah za izobraževanje, ki bojo javno objavljene že čez nekaj mesecev. Ker bodo na delavnici predstavljeni konkretni napotki in tudi možnost vprašanj vas pozivam, da se delavnice udeležite v čim večjem številu. Iz podjetja se delavnice lahko udeleži veš sodelavcev.

Arhiv: Spremembe in dopolnitve Pravil Obveznega zdravstvenega zavarovanja

Od 15. februarja do 15. marca 2018 je v javni razpravi Predlog sprememb in dopolnitev Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja. V skladu z uveljavljenim postopkom, je Predlog objavljen na spletni strani e demokracije - predlogi predpisov. Po zaključeni javni razpravi bo Predlog po potrebi še enkrat obravnaval Upravni odbor ZZZS, sicer pa novelo sprejme Skupščina ZZZS in nanjo pred uveljavitvijo poda soglasje Ministrstvo za zdravje.

Arhiv: V medresorskem usklajevanju in na SVZ Uredba o izvajanju Uredbe (EU) 2017/746 o in vitro diagnostičnih medicinskih pripomočkih

Na podlagi sedmega odstavka 21. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 24/05 – uradno prečiščeno besedilo, 109/08, 38/10 – ZUKN, 8/12, 21/13, 47/13 – ZDU-1G, 65/14 in 55/17) izdaja Vlada Republike Slovenije UREDBO o izvajanju Uredbe (EU) 2017/746 o in vitro diagnostičnih medicinskih pripomočkih

Arhiv: V medresorskem usklajevanju Uredba o izvajanju Uredbe (EU) 2017/745 o medicinskih pripomočkih

Na podlagi sedmega odstavka 21. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 24/05 – uradno prečiščeno besedilo, 109/08, 38/10 – ZUKN, 8/12, 21/13, 47/13 – ZDU-1G, 65/14 in 55/17) izdaja Vlada Republike Slovenije UREDBO o izvajanju Uredbe (EU) 2017/745 o medicinskih pripomočkih.

Arhiv: 29. januar 2018 Rok za ponudbo na javnem razpisu za izvajanje programov izdaje in izposoje medicinskih pripomočkov

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije je dne 19.12.2017 objavil Javni razpis za izvajanje programov izdaje in izposoje medicinskih pripomočkov. Razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani ZZZS na naslovu: https://partner.zzzs.si/wps/portal/portali/aizv/medicinski_pripomocki/zagotavljanje_pri_dobaviteljih/javni_razpisi Za pravočasno šteje ponudba, ki bo v vložišče ZZZS prispela do 29. 1. 2018 do 10. ure.

Arhiv: Do uvedbe MedTech kodeksa samo še 2 mesec1!!

Da bi bili s 1. januarjem 2018 dobro pripravljeni na nova pravila poslovnega obnašanja, prilagamo nekaj uporabnega materiala, ki so ga pripravili v MedTech Europe (v angleščini).

Arhiv: PREDSTAVITEV KODEKSA MEDTECH

Leto 2018 za nas prinaša popolno uveljavitev etičnega kodeksa MedTech Europe, ki definira transparentno sodelovanje z zdravstvenimi institucijami in zdravstvenimi delavci. Pomembno je, da smo z njegovo vsebino dobro seznanjeni in da si še pred uvedbo sprememb odgovorimo na vsa vprašanja.