Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED

Novice


Arhiv: SRIP MEDICINA IN SLO-MED KOT KOLEKTIVNI ČLAN

Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED, je del SRP- medicina, o katerem smo že pisali. Prijava je bila oddana 14. novembra in SLO-MED poleg UL Biotehniške fakultete vodi horizontalo AKTIVNO IN ZDRAVO STARANJE.

Arhiv: SRIP MEDICINA -VKLJUČEN SLO-MED

Strategija pametne specializacije je ključni vladni dokument na področju inovativnosti, na podlagi katerega bo ta usmerjala razvojno politiko. SRIP predstavljajo osrednjo institucionalno obliko na ravni področij uporabe. Preko SRIP bo spodbujeno sistemsko in dolgoročno sodelovanje deležnikov na posameznem področju med njimi samimi, navzven ter do države. Po ustanovitvi bodo partnerstva pripravila akcijske načrte, na osnovi česar bo med drugim prišlo do nadaljnjega osredotočanja fokusnih področij in tesnejšega usklajevanja razvojnih politik z državo. Cilj javnega razpisa je vzpostaviti partnerstva na vseh prednostnih področjih uporabe veljavne strategije pametne specializacije. Javni razpis se bo izvajal v treh fazah. Na podlagi prijav na prvo fazo javnega razpisa se bodo izbrali SRIP, ki bodo pripravili akcijske načrte za svoje delovanje. Potrjeni akcijski načrti bodo podlaga za predložitev prijav SRIP ter tudi posameznih verig vrednosti in horizontalnih mrež kot samostojnih inovacijskih grozdov v okviru posameznega SRIP, na drugo fazo javnega razpisa. Predložitev prijav na tretjo fazo razpisa bo potekala na podlagi rezultatov vrednotenja delovanja SRIP konec leta 2018.

Arhiv: Letni zbor članov SLO-MED-a 18. oktober 2016

18. oktobra 2016 je potekal letni zbor članov SLO-MED-a, kjer so člani sprejeli informacije o: - sistemskem lobiranju GZS (kako pravilno lobirati, ko gre za nejavne sestanke z državnimi organi), - o sistemu dela na zakonodajnih področjih, s katerimi se ukvarja SLO-MED (delo poteka na zakonodajnih področjih: centralnega javnega razpisa, etičnega kodeksa (katerega glavni pripravljavec je MedTech in se dotika dovoljenih nagrad zdravnikom in bolnišničnim ustanovam) in ZZZS - predlogi novih Pravilnikov), - o finančnem stanju združenja in programu dela za leto 2017 - stanju v posameznih področnih skupinah (povzetki vodij skupin inko, diabetes, stoma, CJN, Sejem Medical (ponovno v partnerstvu s Pomurskim sejmom od 6. do 8. aprila 2017), Pravilniki ZZZS, rana, ustanovitev nove skupine za etični kodeks v sodelovanju s SIEDMO)

Arhiv: ZAKLJUČEN 1. MEDNARODNI SEJEM MEDICAL

Arhiv: B2B sečanja na sejmu MEDICAL 14. aprila

Veleposlaništvo Češke republike v Ljubljani in Pomurski sejem Vas vabita na B2B POSLOVNO SREČANJE s češkimi proizvajalci medicinske opreme DATUM: 14. april 2016 URA: 14:30 KRAJ: Dvorana 1, Pomurski sejem d.d., Cesta na stadion 2, Gornja Radgona