Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED

POSKRBIMO ZA ZDRAVJE!

MEDICAL, 3. Mednarodni sejem sodobnega zdravstva

Gornja Radgona,  17. – 19. april 2018

INFORMACIJA ZA JAVNOST

19. 4. 2018

MEDNARODNI SEJEM SODOBNEGA ZDRAVSTVA MEDICAL 2018 JE POSKRBEL ZA ZDRAVJE

»Sejem MEDICAL je praznoval svojo tretjo ponovitev s sloganom Poskrbimo za zdravje. V tem sloganu se je zrcalilo 18 strokovnih dogodkov in 36 praktičnih delavnic, ki je skupaj s 160 razstavljavci iz osmih držav ponujalo večino tistega, kar lahko danes ponudita sodobna zdravstvena stroka in tehnologija. V medsebojnem povezovanju se je na sejmu izoblikovalo mnenje, da je medicinska stroka le ena, a najpomembnejša izmed strok, ki nam zagotavljajo zdravo in dolgoživo življenje. Sejem MEDICAL je v treh letih pridobil številne razstavljavce in institucije, ki dokazujejo svojo pripravljenost sodelovati v skupni skrbi za zdravje. Kot organizatorji sejma smo pričakovali, da bodo odlične strokovne vsebine naletele na še bolj množičen odziv obiskovalcev, ki jih zanimajo teme, kako poskrbeti za lastno zdravje in način življenja ter kako pri tem pomagati najbližjim. Vsem sodelujočim institucijam in razstavljavcem, ki so v teh treh dnevih ponujali največ, kar lahko ponudijo za zdravje, zdrav način življenja, zdravo prehrano ter zdrave delovne in bivalne pogoje, se iskreno zahvaljujem … V imenu organizatorjev in vseh tistih, ki so se odzvali njihovemu in našemu skupnemu povabilu k skrbi za zdravje posameznika in družbe.«

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma ob zaključku 3. mednarodnega sejma sodobnega zdravstva MEDICAL

 

OSEBNA IZKAZNICA MEDICAL 2018

  • število razstavljavcev: 160
  • sodelujoče države: 8 (Avstrija, Danska, Hrvaška, Italija, Monako, Nemčija, Slovenija, Švica)
  • razstavni prostor: 7.500 m2
  • število obiskovalcev: 4800

ZDRUŽENJE SLO-MED – PARTNER SEJMA MEDICAL

 Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED, ki deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice, je že od samega začetka partner sejma MEDICAL. V strokovnem združenju člani sooblikujejo prihodnost področja ter vplivajo na postavljanje tehničnih in cenovnih standardov za dostop do medicinskih pripomočkov. Pri tem sodelujejo s sorodnimi domačimi in tujimi združenji in organizacijami ter se zavzemajo za etično poslovanje vseh akterjev na trgu. Združenje SLOMED je član mednarodnega združenja Medtech Europe in v skladu s tem so tudi podpisnik Etičnega kodeksa.

ZDRAVILNO STROKOVNO DOGAJANJE

Zdravnike s predstavitvijo inovativnih pristopov v zdravstvu sta na strokovnem posvetu povezala Zdravniška zbornica Slovenije in Nacionalni institut za javno zdravje. Na izzive dolgotrajne oskrbe je odgovarjalo Ministrstvo za zdravje. K enakovredni obravnavi bolnikov s kronično rano je pozivalo Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED. Skupaj z Združenjem laboratorijske zobne protetike Slovenije je ozaveščalo tudi o pravicah do zobozdravstvene oskrbe. Socialna zbornica Slovenije je prinesla spoznanje, da je Demenca izziv odgovorni družbi. Na vlogo medicinskih sester v lokalni skupnosti sta opominjala Strokovno društvo medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Pomurja in Nacionalni institut za javno zdravje. Program »Farmacevtsko svetovanje«, strokovno podporo zdravnikom družinske/splošne medicine pri obvladovanju težav z zdravili je ponudil Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. O zaposlovanju oseb z invalidnostmi je spregovoril URI - SOČA, Center za poklicno rehabilitacijo Enota Murska Sobota. Vabili so Krvodajalska akcija, predstavitve začetnih postopkov oživljanja in regijsko tekmovanje osnovnošolskih ekip prve pomoči v organizaciji Rdečega križa Slovenije. Svoje dejavnosti izobraževanja za mlade so predstavile Medicinska fakulteta in Fakulteta zdravstvenevede Univerze v Mariboru, Alma Mater Europaea – Evropski center Maribor ter Srednja zdravstvena šola Murska Sobota.  

Kaj je teden MEDTECHA-a (Medtech week), ki se dogaja v času od 19 - 23. junija 2017

V tem času (19-23 junij) vsa podjetja in združenja, ki so člani MEDTECH-a bolj intenzivno skupaj ozaveščajo po vsej Evropi o vrednosti medicinske tehnologije. Vsako nacionalno združenje ali podjetje na svoj način  organizira široko paleto fizičnih in spletnih dejavnosti.  Tudi združenje SLOMED se bo pridružilo tem dejavnostim z različnimi aktivnostmi (spletna stran, FB , dan odprtih vrat za naše člane in potencialne člane, ki bi se nam želeli pridružiti,..)

Predstavitev MEDTECH week (ppt NAC_MD_MedTech Week meeting_11052017)

 

Pridružite se nam