Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED

Novice


Arhiv: Označevanje medicinskih pripomočkov in naprav z UDI na ameriškem tržišču

FDA organizacija je ena od treh akreditiranih organizacij katerih standardi se lahko uporabljajo za označevanje medicinskih pripomočkov na tržišču ZDA. Zaradi tega morajo vsako leto do 15. decembra preko njihove sestrske organizacije GS1 US  posredovati agenciji FDA spisek proizvajalcev medicinskih pripomočkov (in opreme) iz Slovenije, ki so člani GS1 Slovenija in tržijo ali želijo tržiti svoje proizvode na ameriškem trgu.   

Če imate vprašanja glede UDI jih lahko pokličete, da vam pomagajo pri pravilni uporabi standardov GS1, da bodo vaši izdelki označeni skladno s predpisi v ZDA. 

Povezave na FDA so:

Unique Device Identification - UDI (Splošno o UDI na straneh FDA)

Compliance Dates for UDI Requirements (tu je opisna dinamika uveljavljanja UDI)

 

UDI Issuing Agencies  (akreditirane »agencije« katerih standardi se uporabljajo za označevanje)

Fotogalerija

 

Kaj je teden MEDTECHA-a (Medtech week), ki se dogaja v času od 19 - 23. junija 2017

V tem času (19-23 junij) vsa podjetja in združenja, ki so člani MEDTECH-a bolj intenzivno skupaj ozaveščajo po vsej Evropi o vrednosti medicinske tehnologije. Vsako nacionalno združenje ali podjetje na svoj način  organizira široko paleto fizičnih in spletnih dejavnosti.  Tudi združenje SLOMED se bo pridružilo tem dejavnostim z različnimi aktivnostmi (spletna stran, FB , dan odprtih vrat za naše člane in potencialne člane, ki bi se nam želeli pridružiti,..)

Predstavitev MEDTECH week (ppt NAC_MD_MedTech Week meeting_11052017)