Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED

Novice


Arhiv: Združenje SLO-MED poziva ZZZS k zaustavitvi izvajanja aktivnosti povezane s pripravo seznama medicinskih pripomočkov zaradi COVID-19 situacije

Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinske opreme SLO-MED javno poziva Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije k zaustavitvi aktivnosti povezane s pripravo seznama medicinskih pripomočkov, ki izhajajo iz »Pravilnika o seznamu in izhodiščih za vrednosti medicinskih pripomočkov iz obveznega zdravstvenega zavarovanja« (Uradni list RS, št. 4/2020 z dne 24.1.2020), kar bo ključno vplivalo na pravice pacientov ter na tržišče.

Arhiv: Medicinske maske? Zaščitne maske? Higienske maske?

V Združenju SLO-MED smo zaskrbljeni nad varnostjo izdelkov na trgu saj smo priča poplavi izdelkov (medicinskih obraznih mask), ki se prodajajo vsepovprek in najverjetneje ne izpolnjujejo bistvenih zahtev MDD 93/42/EGS oz. splošnih zahtev varnosti in učinkovitosti po MDR 2017/745 oz. zahtev zadevnih harmoniziranih standardov in je njihova sledljivost od proizvajalca (pogosto v tretjih državah) do distributerja (na debelo in drobno) pogosto zakonsko vprašljiva.