Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED

Novice


Arhiv: PREDSTAVITEV KODEKSA MEDTECH

Leto 2018 za nas prinaša popolno uveljavitev etičnega kodeksa MedTech Europe, ki definira transparentno sodelovanje z zdravstvenimi institucijami in zdravstvenimi delavci. Pomembno je, da smo z njegovo vsebino dobro seznanjeni in da si še pred uvedbo sprememb odgovorimo na vsa vprašanja. Zato je združenje proizvajalcev in distributerjev v Sloveniji SLOMED  v sodelovanju z združenjem proizvajalcev in distributerjev IVD (in vitro diagnostničnih) medicinskih pripomočkov v Sloveniji SIEDMA pripravilo delavnico na temo implementacije Etičnega kodeksa Medtech z napotki za delovanje.

 

Na delavnici so se člani  podrobneje spoznali z novostmi, ki jih prinaša nov kodeks ter prejeli navodila, kako jih udejanjiti. Predstavljeni so bili konkretni primeri, kako urediti sodelovanje z zdravstvenimi delavci in organizacijami, pa tudi podporo, ki je pri uvajanju sprememb na voljo vsem članom. Zaključili smo s  pogovorom o morebitnih odprtih vprašanjih.

Na sami delavnici je bila izvedena tudi anketa, katere rezultat je bil, da si vsi člani želijo transparentnega sodelovanja z zdravstvenimi institucijami in zdravstvenimi delavci.

Predvsem smo veseli, da so se člani odzvali v zelo velikem številu in pripomogli z pozitivnim pogledom na uvajanje kodeksa Medtech.

Predstavitev SLOMED_SIEDMA

Pravni vidik implementacije Etičnega kodeksa 

Predstavitev Medtech

Komuniciranje z mediji 

 

Fotogalerija

 

Kaj je teden MEDTECHA-a (Medtech week), ki se dogaja v času od 19 - 23. junija 2017

V tem času (19-23 junij) vsa podjetja in združenja, ki so člani MEDTECH-a bolj intenzivno skupaj ozaveščajo po vsej Evropi o vrednosti medicinske tehnologije. Vsako nacionalno združenje ali podjetje na svoj način  organizira široko paleto fizičnih in spletnih dejavnosti.  Tudi združenje SLOMED se bo pridružilo tem dejavnostim z različnimi aktivnostmi (spletna stran, FB , dan odprtih vrat za naše člane in potencialne člane, ki bi se nam želeli pridružiti,..)

Predstavitev MEDTECH week (ppt NAC_MD_MedTech Week meeting_11052017)