Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED

Novice


Arhiv: Objava Aneksa št. 3 KPDTS v Ur. l.št.69 z dne 8.12.2017

Socialni partnerji, podpisniki Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS), smo 30. novembra 2017 sprejeli Aneks h kolektivni pogodbi, s katerim smo uredili vprašanja, ki se nanašajo na organizacijo delovnega časa, vključno z omejitvami dela zaposlenih na nedelje in praznike ter določitvijo pogodbenih kazni za kršitelje. Vsebina aneksa ureja vprašanja, ki se nanašajo na organizacijo delovnega časa – letno neenakomerno razporejanje delovnega časa in začasno razporejanje delovnega časa. Aneks ureja tudi delo ob nedeljah in praznikih ter plačilo zaposlenim za delo na te dneve.

Arhiv: Do uvedbe MedTech kodeksa samo še 2 mesec1!!

Da bi bili s 1. januarjem 2018 dobro pripravljeni na nova pravila poslovnega obnašanja, prilagamo nekaj uporabnega materiala, ki so ga pripravili v MedTech Europe (v angleščini).

Arhiv: PREDSTAVITEV KODEKSA MEDTECH

Leto 2018 za nas prinaša popolno uveljavitev etičnega kodeksa MedTech Europe, ki definira transparentno sodelovanje z zdravstvenimi institucijami in zdravstvenimi delavci. Pomembno je, da smo z njegovo vsebino dobro seznanjeni in da si še pred uvedbo sprememb odgovorimo na vsa vprašanja.

Arhiv: Poziv za pripombe na predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov

V javni obravnavi je predlog Zakona o varstvu osebnih podatkov, ki v slovenski pravni red prenaša zahteve Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov. Bistvene zakonodajne spremembe glede na dosedanji Zakon o varstvu osebnih podatkov se nanašajo tako na splošne, kot na posebne določbe, kot tudi na področne ureditve.

Arhiv: Zbiranje predlog k planu dela TIRS do 16. oktobra 2017

Tržni inšpektorat republike Slovenije (TIRS) je na GZS poslal obvestilo, da lahko člani predlagate vsebine k planu njihovega dela v letu 2018. Pripombe bodo zbirali do 16. oktobra 2017.

Arhiv: MEDICAL - Mednarodni sejem sodobnega zdravstva

Mednarodni sejem sodobnega zdravstva MEDICAL je v svojih prvih dveh ponovitvah dokazal zdravo rast na poslovnem in strokovnem nivoju. Letošnjega sejma se je na 7.500 m2 razstavnih površinah udeležilo 150 razstavljavcev iz 13-ih držav. Obiskalo ga je preko 6.500 zdravstvenih delavcev in tistih, ki skrbijo za svoje in za zdravje bližnjih.

Arhiv: IZJAVA: Združene zveze s področja medicinske tehnologije Pismo o Brexitu

V nadaljevanju si lahko ogledate prizadevanja Medtecha glede tematike, da britanski zdravstveni sektor še naprej sledi uredbam MD in IVD tudi po Brexitu.

Arhiv: Vabljeni na veliko pred-jesensko poslovno povezovanje

Rezervirajte si mesto in se preko spodnje prijavnice prijavite najkasneje do 1. septembra 2017. Novi znanci-nova izkušnja-več posla-posebne ugodnosti in nagrade -izjemna priložnost, ki je ne gre zamuditi! 5. septembra 2017 ob 6.50 zjutraj na GZS (dvorana A, 1. nadstropje) bomo organizirali največje pred-jesensko poslovno povezovanje. Cilj sestanka je namenjen izključno medsebojni pridobitvi poslovnih povezav. Na dogodku bodo prisotna uspešna podjetja iz več kot 25-ih različnih panog. Vsak udeleženec naj ima s seboj čim več vizitk. Jih potrebujete več? Sponzor dogodka Aero Print d.o.o., vam nudi ob tej priložnosti akcijsko ponudbo in sicer za vsak naročeni paket do 1. septembra, vam natisne dvojno količino vizitk (info@aeroprint.si ali 01 23 555 66).

Arhiv: Uveljavljen Aneks št. 2 h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije

Arhiv: Uveljavljen Aneks št. 2 h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije

V Uradnem listu RS št. 40, je bil dne 21.7.2017, objavljen Aneks št. 2 h Kolektivni pogodbi dejavnosti trgovine Slovenije, ki velja od 22. julija. Spreminja besedilo sedmega odstavka 33. člena, ki delodajalcu nalaga, da v okviru 12-mesečnega obdobja delavcu omogoči kompenzirati presežek ur s prostimi urami, ki jih je opravil zaradi neenakomerne ali začasne razporeditve delovnega časa. V tarifni prilogi je spremenjeno besedilo 1. člena, ki določa najnižje osnovne plače za posamezne tarifne razrede, tako da se spreminjajo v dveh etapah: s 1.9.2017 in dodatno 1.3.2018 ter različno za posamezne tarifne razrede. Spremenjen je tudi 4. člen, ki določa nove višine povračil stroškov prehrane med delom.

Arhiv: Danes se je začel MEDTECH WEEK

SLOMED kot član mednarodnega združenja proizvajalcev in distributerjev MEDTech letos prvič sodeluje v aktivnostih in promociji delovanja združenja. MEDTech vsako leto organizira MEDTECH week in v tem času potekajo intenzivneje promocije in obveščanja o vrednosti medicinske tehnologije.