Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED

Novice


Arhiv: Dan odprtih vrat SLO-MED - MEDTECH WEEK 13. junij 2017

13. junija 2017 so se člani MEDTECH SLO-MED-a sestali na dnevu odrtih vrat, kamor so bili vabljeni vsi člani in poslovni partnerji. Izteka se namreč prvi mandat (štiri leta) od ustanovitve Združenja proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED. Predsednica SLO-MED-a, mag. Mojca Šimnic Šolinc je prisotne pozdravila, povedala, da "otroček" SLO-MED hitro raste in da so prvi koraki mimo. Zahvalila se je vsem, predvsem vsem članom aktivnih področnih skupin. Ker je dogodek organiziran v času MEDTECH WEEK-a, se SLO-MED vključuje z vsem oglaševanjem in dogodki in bo posledično sofinanciran s strani MEDTECH-a.

Arhiv: Nova evropska pravila o medicinskih pripomočkih za večjo varnost bolnikov in sodobnejše javno zdravje

Evropska unija je sprejela novi uredbi o medicinskih pripomočkih, ki vzpostavljata sodobnejši zakonodajni okvir EU za boljše varovanje javnega zdravja in varnosti bolnikov. Novi uredbi o medicinskih pripomočkih ter in vitro diagnostičnih medicinskih pripomočkih, ki ju je Komisija predlagala leta 2012, bosta pomagali zagotoviti varnost in dobro delovanje medicinskih pripomočkov, od srčnih zaklopk in umetnih kolkov do obližev. Zato bosta novi uredbi izboljšali tržni nadzor in sledljivost ter zagotovili, da bodo vsi medicinski ter in vitro diagnostični pripomočki zasnovani tako, da bodo odražali najsodobnejša znanstvena in tehnološka dognanja. Pravila bodo zagotavljala tudi večjo preglednost in pravno varnost za proizvajalce in uvoznike ter pripomogla h krepitvi mednarodne konkurenčnosti in inovativnosti v tem strateškem sektorju. Da se lahko proizvajalci in organi prilagodijo novim razmeram, bodo nova pravila začela veljati šele po izteku prehodnega obdobja, in sicer 3 leta po objavi uredbe o medicinskih pripomočkih in 5 let po objavi uredbe o in vitro diagnostičnih medicinskih pripomočkih.

Arhiv: Zaključen 2. Mednarodni sejem MEDICAL

ZDRUŽENJE SLO-MED – PARTNER SEJMA MEDICAL Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov SLO-MED, ki deluje v okviru GZS Podjetniško trgovske zbornice, je partner sejma MEDICAL in član mednarodnega združenja MEDtech. V okviru združenja se je predstavilo 13 podjetij, ki so v okviru skupne predstavitve predstavila področne skupine za inkontinenco, diabetes, rano, stomo in invalidske vozičke. Na otvoritveni dan smo organizirali okroglo mizo na temo: Novo orodje - ekonomsko učinkovita ponudba v javnih naročilih (s primeri iz prakse), kjer je bilo govora tudi o etičnem kodeksu. Predstavili smo tudi orodje MEAT in njegovo implementacijo v centralni javni razpis ter primere slabih/dobrih praks centralnega javnega razpisa.

Arhiv: Dogajanje v področnih skupinah

Področne skupine diabetes, rana, invalidski vozički in proizvajalci so oddali pripombe na ZZZS, MZ in JAZMP.

Arhiv: OSNUTEK NOVIH TARIF PRI JAZMP - MNENJA IN PREDLOGI

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke (JAZMP) je pripravila osnutek novih tarif za medicinske pripomočke, ki so občutno višje, kot do sedaj. Govorimo seveda o njihovih storitvah, kot je npr. vpis v register ipd. Do 4. aprila, zbirajo pobude, predloge, mnenja....zato člane pozivamo, da jih pošljejo. Več o tarifi najdete TUKAJ, celoten poziv podjetjem, pa najdete TUKAJ.

Arhiv: Etični kodeks MEDTECH EUROPE

Združenje SLO-MED kot član MEDTECH EUROPE (združila sta se EUCOMED in EDMA) je prav tako podpisnik etičnega kodeksa, ki ureja donacije in sponzorstva. Združenje (člani) mora etični kodeks implementirati najkasneje do leta 2020, zato pa v začetku leta 2017 MEDTECH EUROPE poslati terminski načrt implementacije. V letu 2017 bodo poenoteni dokumenti - obrazci sponzorskih in donacijskih pogodb, ter obrazec za poročanje, saj bodo člani v letu 2018 že prvič poročali. Z uvajanjem enotnega poslovanja z institucijami in njihovim osebjem želijo člani pridobiti določeno kredibilnost tudi na strani različnih Ministrstev.

Arhiv: V MEDRESORSKI OBRAVNAVI JE ODREDBA O SPREMEMBAH ODREDBE O SEZNAMU STANDARDOV, KATERIH UPORABA USTVARI DOMNEVO O SKLADNOSTI MEDICINSKEGA PRIPOMOČKA Z ZAHTEVAMI ZAKONA O MEDICINSKIH PRIPOMOČKIH

V medresorski obravnavi je ODREDBA O SPREMEMBAH ODREDBE O SEZNAMU STANDARDOV, KATERIH UPORABA USTVARI DOMNEVO O SKLADNOSTI MEDICINSKEGA PRIPOMOČKA Z ZAHTEVAMI ZAKONA O MEDICINSKIH PRIPOMOČKIH.

Arhiv: Digitalni marketing

Prototip digitalnega stojala je jasno pokazal, da čas digitalne maloprodaje prihaja. V današnjem zapisu preberite, kako se bo razvil kanal POS-promocije in kako bo v nakupne odločitve pripeljal korenite spremembe. Več o dogodku SAP in digitalizaciji, si lahko preberete TUKAJ.

Arhiv: Modernizacija sporazuma EU-Mehika; poziv podjetjem, ki poslujejo z Mehiko

Objavljamo informacijo o objavi vprašalnika glede interesov podjetij, ki poslujejo z Mehiko (ali ostalih zainteresiranih), za namen pogajanj o modernizaciji sporazuma med EU in Mehiko. Vprašalnik je pripravila EK, ki vodi pogajanja, objavljen pa je na spletni strani: http://trade.ec.europa.eu/consultations/index.cfm?consul_id=216 .

Arhiv: Prostotrgovinski sporazum med EU in Indonezijo-vprašalnik o interesih

Obveščamo vas, da je Evropska komisija pripravila vprašalnik namenjen identifikaciji interesov EU industrije. V povezavi z vsebinami, ki jih bo sporazum zajemal, se vprašalnik nanaša na področje trgovine z blagom, trgovine s storitvami in investicije, regulatorna vprašanja (transparentnost, intelektualna lastnina, konkurenca, javna naročila) in drugo. Vsa zainteresirana podjetja (ali združenja), ki že poslujejo z Indonezijo ali pa to načrtujejo, zato vljudno vabimo, da izpolnijo vprašalnik v delih, ki jih zadeva, in ga do 1. 12. 2016 posredujejo na e-naslov: trade-industry@ec.europa.eu. Hkrati vas ponovno vabimo, da relevantne informacije o interesih (bodisi v obliki omenjenega vprašalnika ali drugače) posredujete tudi na e-naslova suzana.papez-skubic@gov.si in gp.mgrt@gov.si, saj to omogoča, da lahko v pogajanjih, ki jih na stran EU vodi Evropska komisija,MGRT ustrezno zastopa slovenske interese.